Search
  • Justin Nieland

Hoe UW website gebruikt kan worden voor hoger converterende Facebook ads


Het is tegenwoordig noodzakelijk dat een bedrijf ondersteund wordt door een goede website. Het hebben van een goede website heeft namelijk vele voordelen, waarvan sommige ook in uiting komen bij het adverteren op Facebook. Toch zijn er nog veel technieken die onbekend zijn bij bedrijven. Deze technieken zijn fundamenteel als u de conversie wilt verhogen van uw Facebook advertenties. Daarom leggen wij deze technieken hier uit zodat u direct uw conversie kan verhogen.


Gebruik Facebook pixel

Het komt vaak voor dat iemand uw website heeft bezocht maar dat diegene toch net niet uw service/product heeft besteld. Soms hebben zij een extra zet nodig om dit wel te doen en Facebook pixel kan hiervoor zorgen. Wanneer u een Facebook Pixel implementeert in uw website kunt u deze websitebezoekers opnieuw benaderen met Facebook advertenties. U krijgt niet te zien wie de websitebezoeker daadwerkelijk is maar Facebook weet dat wel en gebruikt dit dus voor gerichte advertenties. Zo kunt u uw twijfelende klanten omzetten naar nieuwe klanten. Deze vorm van online marketing heet "Retargeting" en is zeer effectief.


Een Facebook pixel implementeren op uw website is gratis en is makkelijk gedaan. Facebook legt dit duidelijk uit maar als u er niet uitkomt zijn er online ook uitleggen te vinden.


Maak een duidelijke en simpele landingspagina

Als u een advertentie heeft die klanten doorzet naar een landingspagina op uw website, zorg er dan voor dat alles simpel en duidelijk vermeld staat.

Wat moet de klant doen om gebruik te maken van uw actie?

Wat zijn de voorwaarden?

Hoeveel informatie moet de klant invullen?


Dit zijn belangrijke aspecten als u uw conversie wilt verhogen. Iedereen wilt namelijk alles met zo min mogelijk hindernissen kunnen regelen. Dus als een klant 10 vragen moet invullen of niet eens snapt wat er gedaan moet worden, haakt die hoogst waarschijnlijk al af. Probeer op dezelfde manier naar uw landingspagina te kijken als een nieuwe klant of vraag een bekende om er naar te kijken.

Als u ervan overtuigd bent dat uw landingspagina goed is maar u toch niet de gewenste resultaten krijgt, analyseer dan eerst de statistieken op het advertentiebeheer van Facebook. Het kan zijn dat het percentage van mensen die op de landingspagina komen en werkelijk iets kopen hoog is, maar het percentage mensen die op de link naar de landingspagina klikken laag is. Dit betekend dat uw landingspagina prima is en dus ergens anders het probleem ligt. Het leren analyseren van deze gegevens is erg handig om verbeterpunten op te sporen en is een van de eerste plekken waar u moet gaan kijken.


BONUS TIP


Wanneer u meerdere services/producten te bieden heeft, biedt deze dan ook meteen aan na een verkoop. Klanten zitten op dat moment namelijk in koop modus. Als een klant bijvoorbeeld een T-shirt koopt, wilt die er misschien ook wel een mooie broek bij. Laat deze aanbieding dan meteen zien op uw website. U creëert dan meer mogelijkheden voor de klant om iets te kopen. Uiteindelijk zal dit altijd gaan leiden tot evenveel of meer verkopen dan voorheen. Dus er is geen enkele reden om dit niet te doen.

De beste manier om zeker te weten dat uw advertenties goed lopen is om het te laten doen door een Social Media Marketing Bureau. Gelukkig bieden wij nu 1 week vrijblijvend hulp en tips aan. Zo kunt u eerst kijken of onze hulp winstgevend gaat zijn voor u.


Benieuwd of wij u kunnen helpen?

Klik dan hier om een gesprek met ons in te plannen.


Heeft u andere vragen over Facebook advertenties? Stel ze ons dan gerust in de reacties of stuur ons een mail. Wij helpen u graag!

38 views