Search
  • Justin Nieland

6 fouten die u NIET mag maken bij het plaatsen van Facebook advertenties

Het inkomen van Facebook bestaat 82% uit advertentie inkomsten. Daarom is het adverteren op Facebook bewust heel gemakkelijk gemaakt. Nu zie je vaak dat mensen te snel een advertentie willen plaatsen terwijl er nog veel fouten in zitten. Ze zien hoe hoog het mogelijke bereik van het bericht is en zijn meteen verkocht om te gaan adverteren. In de hoop dat u deze fouten niet gaat maken vertellen wij hier "6 fouten die u niet mag maken bij het plaatsen van Facebook advertenties".


1) Uw advertentie lijkt op een advertentie


Ik snap dat u iets wilt verkopen en dit er professioneel uit wilt laten zien maar vergeet niet dat dit Facebook is. Op Facebook zijn mensen opzoek naar entertainment en niet naar typische reclame berichten. Als mensen dus een advertentie foto met (te)veel tekst zien dan scrollen ze er niet alleen voorbij, ze scrollen dan 2 keer zo snel.

Zet er anders eens een foto met lachende klanten bij of een mooie natuur foto met uw product klein in beeld. Het doel is eigenlijk om uw advertentie eruit te laten zien als een normale post. Wees creatief zodat dit wel aansluit met uw aanbieding. Op deze manier zullen mensen sneller geneigd zijn om naar uw advertentie te kijken.


2) Onduidelijk zijn


In een eerdere blog “de 3 dingen die u moet doen voor een succesvolle Facebook ad” heb ik al uitgelegd hoe belangrijk het is om duidelijk te zijn. Vraag uzelf af of het volgende duidelijk is:


Wat is de aanbieding? Voor wie is het bedoeld? Hoe claim ik de aanbieding? Wanneer mag ik er gebruik van maken? Hoelang is de aanbieding geldig? Waar klik ik op?


Als dit niet duidelijk vermeld staat is dit vervelend voor de klant en kan het zijn dat er gewoon weer verder wordt gescrold. Is alles duidelijk? Lees dan ook nog even uw bericht goed na zodat er geen grammaticale fouten in de tekst staan.

3) Adverteren in de verkeerde locaties


Facebook laat u bepalen in welke locaties uw advertentie terecht komt. Dit betekend dat als u kiest voor Amsterdam, dat alleen mensen in Amsterdam uw advertentie te zien krijgen. Wat er hier vaak fout gaat is dat adverteerders een te groot gebied kiezen. Veel adverteerders denken namelijk dat ze alle potentiële klanten moeten benaderen maar dat is juist inefficiënt.


Een restaurant kan best wel klanten krijgen die 20 km verderop wonen, maar dan besteedt u uw advertentiebudget ook aan al deze mensen waarvan de kans juist klein is dat ze klant worden. De kans dat mensen binnen bijvoorbeeld een 7 km radius langs zullen komen is veel groter. Vraag u zelf af waar het publiek zit waarvan de kans het grootst is dat ze iets zullen kopen en focus u daarop.


4) Onpersoonlijke teksten


U weet van te voren precies wie uw advertentie gaat zien, want u kiest het zelf uit. Als u jongens uit Enschede tussen de 18 en 24 jaar die geïnteresseerd zijn in Rolex kiest, gebruik dit dan in uw tekst.

Bijvoorbeeld: “Attentie mannen uit Enschede (18 – 24 jaar), houden jullie van Rolex? Bekijk dan nu…”

U weet namelijk al dat dit gaat passen bij het profiel van uw publiek. Zij zullen zich nu dus persoonlijk aangesproken voelen en raken dan sneller geïnteresseerd naar wat er te lezen valt.

5) Teveel vragen


Een potentiële klant zit niet te wachten op vele lange vragen voordat ze gebruik kunnen maken van uw aanbieding. Voor u is het heel handig om naam, achternaam, adres, nummer, email, leeftijd, geslacht etc. te weten. Toch is een grote hoeveelheid klantvragen al snel een reden om weg te klikken. Vraag daarom alleen de informatie die echt nodig is. Dit gaat uw conversie aanzienlijk verhogen.


6) Het niet gebruiken van “Facebook pixel”


Als iemand uw website bezoekt indiceert dit al dat ze geïnteresseerd zijn in uw product/service. Het is dus echt een gemiste kans om deze website bezoekers niet opnieuw te benaderen met uw advertentie. Zet een Facebook pixel op uw website, deze onthoudt wie uw website bezoekers waren. Dan kunt u later bij het adverteren deze website bezoekers dat extra zetje geven om toch nog klant te worden. Facebook pixel is helemaal gratis te implementeren, er is dus geen enkele reden om dit niet te gebruiken.


De beste manier om zeker te weten dat uw advertenties goed lopen is om het te laten doen door een Social Media Marketing Bureau. Gelukkig bieden wij nu 1 week vrijblijvend hulp en tips aan. Zo kunt u eerst kijken of onze hulp winstgevend gaat zijn voor u.


Benieuwd of wij u kunnen helpen met uw social media marketing?

Klik dan hier om een gesprek met ons in te plannen.

71 views