Search
  • Justin Nieland

3 dingen die u MOET doen voor een succesvolle Facebook advertentieDe kans is groot dat u, net als vele anderen, wilt beginnen met Facebook advertenties. Of u dit nou zelf gaat uitvoeren of laat doen door een Social Media Marketing Bureau, het is altijd belangrijk dat u de aspecten van een succesvolle advertentie weet. Daarom geven wij u hieronder 3 dingen die nodig zijn om uw Facebook advertentie succesvol te maken.


3) Kies de juiste doelgroepen uit


Facebook geeft u opties bij het kiezen van uw doelgroep die bepalen bij wie uw advertentie terecht komt. Voorbeelden hiervan zijn: geslacht, leeftijd, locatie en gedetailleerde targeting. Door hier de juiste keuzes te maken wordt uw conversie aanzienlijk vergroot en uw budget beter besteedt.


De optie “geslacht” is het makkelijkst. Het is logisch dat bijvoorbeeld een beauty salon hierbij voor vrouwen kiest. Vele mannen zullen namelijk niet net zo geïnteresseerd zijn in een beauty salon als vrouwen, dus wilt u hier ook geen budget aan kwijtraken. De keuze die u moet maken bij “geslacht” is dan ook vaak vanzelfsprekend.


Dan is er de optie “leeftijd”. Bij deze keuze is het handig om wat marktonderzoek te doen. Een sportschool kan bijvoorbeeld zowel jonge als oude klanten aantrekken. Een tattoo shop kan beter kiezen voor leeftijden tussen de 23 – 43 jaar. Online staan vele marktonderzoeken die u kunnen vertellen welke leeftijden de meeste conversies brengen binnen uw markt. Het is ook belangrijk dat u de leeftijd afstemt op uw aanbieding. Bij een aanbieding voor senioren wilt u natuurlijk niet de advertentie richten op jongeren.


De optie “locatie” wordt bepaalt door de manier waarop klanten uw product of service kunnen afnemen. Een webshop eigenaar verkoopt zijn producten online en kan dus vaak naar heel Nederland leveren, dan kiest u simpelweg voor de locatie: Nederland. Een restaurant daarentegen levert niet door heel Nederland en zou niet snel klanten trekken vanuit Amsterdam, als ze gevestigd zitten in Groningen. Hier kiest u dus de locatie van uw vestiging. U moet nadenken over hoe ver potentiële klanten maximaal zouden willen reizen voor uw product/service. Een goede manier om hier achter te komen is uzelf of uw naasten hetzelfde te vragen. Wanneer u uw producten/service verder levert, zorg er dan voor dat u locaties kiest waar u naartoe kan en wilt leveren.


Dan is er nog de optie “gedetailleerde targeting”. Door hier de juiste keuzes te maken komen de advertenties alleen terecht bij de mensen waarvan de kans groot is dat ze een potentiële klant zijn. Er zijn hier talloze opties die verdeeld zijn in 3 categorieën: Interesses, demografische gegevens en gedrag. Het is belangrijk dat u zoekt naar eigenschappen die passen bij uw klanten. Stel u heeft een sportschool en biedt nu een proefles yoga aan. Dan kiest u bij interesses voor “yoga” en misschien “fitness” of “workouts”. Dit richt de advertentie namelijk op de mensen die deze interesses hebben en dus waarschijnlijk ook interesse hebben in uw aanbieding.

Belangrijk bij deze opties is dat u uw doelgroep niet te klein maakt. Door alleen de interesse “yoga” te kiezen elimineert u alle andere potentiële klanten die misschien ook wel eens yoga willen proberen. Zorg ervoor dat u hier tussen de 3 en 12 toepasselijke keuzes selecteert en dat uw doelgroep niet te klein wordt.


2) Laat de lezer stoppen met scrollen, los hun probleem op en wees duidelijk


U kunt de beste aanbieding doen die u ooit heeft gedaan en de perfecte doelgroep uitkiezen, maar als uw advertentie niet wordt gezien heeft u er niks aan. Het is heel belangrijk dat uw advertentie daadwerkelijk mensen laat stoppen met scrollen en dat u de aandacht pakt en vasthoudt.

Laat uw afbeelding of video lijken op een normale post, mensen stoppen eerder voor een leuke foto met lachende mensen dan een overduidelijke reclame afbeelding met wat tekst. Wees hierbij creatief en kijk naar voorbeelden van andere advertenties.


Wanneer u bij de eerder besproken doelgroepen hebt gekozen voor vrouwen die wonen in Apeldoorn, gebruik dit dan in uw titel.

Bijvoorbeeld: “Attentie vrouwen uit Apeldoorn, heeft u zich weleens afgevraagd hoe...”

Dit geeft de lezer het gevoel dat zij persoonlijk aangesproken wordt en zorgt er dus voor dat zij nieuwsgierig raakt.

Nu uw potentiële klant bezig is met het lezen van uw advertentie, is het handig om ze een oplossing te geven voor een probleem. Soms lijkt dit niet toepasbaar, maar door uw aanbieding goed te verwoorden is dit bijna altijd wel mogelijk. Probeer het niet hebben van uw aanbieding, in woorden om te zetten naar een probleem. Stel een sportschool biedt hun diensten 1 week gratis aan. Wat ze dan kunnen zeggen is:

“…Wilt u zich bij een sportschool inschrijven, maar wilt u niet lang aan een contract vast zitten zonder dat u weet hoe de sportschool is?" (het probleem)


"Kom dan nu 1 week gratis sporten bij onze sportschool en ervaar zelf hoe fijn het bij ons is. "

(de oplossing/aanbieding)


Nu heeft u de attentie van de lezer en zijn ze geïnteresseerd in uw aanbieding. Wat moeten ze nou eigenlijk doen om gebruik te maken van uw aanbieding? Het is heel belangrijk dat u dit duidelijk uitlegt. Waar moet de klant op klikken? Tot hoelang is de actie geldig? Wanneer moeten ze gebruik gaan maken van de actie? Zorg ervoor dat dit duidelijk geformuleerd staat voor de lezer.


Als u klaar bent met het typen van uw teksten, lees het dan nog eens goed na. U wilt niet een groot blok tekst neerzetten, gebruik genoeg tussenregels zodat het makkelijker te lezen wordt. Gebruik emoji’s die de aandacht weten te pakken en bedenk of uzelf gebruik zou maken van de aanbieding door deze advertentie.

1) Test, analyseer, test


Nu heeft u een advertentie geplaatst die voor uw gevoel niet beter kan. De teksten zijn subliem, de doelgroepen zijn perfect, er zit zelfs een professionele video bij maar de resultaten zijn totaal niet wat u had verwacht. Als u er zeker van bent dat u alles goed heeft gedaan en de advertentie toch niet goed loopt, dan is er maar een ding wat u kunt doen.


Andere versies testen.

Probeer eens een veel langere tekst uit waarbij u extra informatie geeft. Verwijder een paar doelgroepen en verhoog de leeftijd grens. Verander de aanbieding of zet er eens een afbeelding bij in plaats van een video. Uiteindelijk komen de beste resultaten pas wanneer u verschillende dingen heeft geprobeerd. Als u eindelijk heeft gevonden wat voor u werkt, wees voorbereid. Verhoog niet meteen uw advertentie budget want dat kan invloed hebben op het algoritme van Facebook. Hou de advertentie goed in de gaten en zorg ervoor dat u alle dingen heeft geoptimaliseerd op de eerdere besproken manieren.


BONUS TIP


Gebruik Facebook pixel. Hiermee kunt u de mensen die op uw website zijn geweest opnieuw benaderen met een advertentie. Dit zijn namelijk de mensen die al bekend zijn in uw product/service en dus misschien ook wel geïnteresseerd zijn.De beste manier om zeker te weten dat uw advertenties goed lopen is om het te laten doen door een Social Media Marketing Bureau. Gelukkig voor u bieden wij nu 1 week vrijblijvend hulp en tips aan. Zo kunt u eerst kijken of onze hulp winstgevend gaat zijn voor u.


Benieuwd of wij u kunnen helpen?

Klik dan hier om een gratis gesprek met ons in te plannen.


Heeft u andere vragen over Facebook advertenties? Stel ze ons dan gerust in de reacties of stuur ons een mail. Wij helpen u graag!

78 views